Baze si Pigmenti concentrati

Bazele sunt produse semifabricate (rasini preaditivate si prediluate) care pot incorpora pigmenti concentrati, alti aditivi si alti solventi, in vederea obtinerii de diverse lacuri si vopsele! Finalizarea procesului de nuantare se face cu ajutorul a 3 echipamente specifice: turbodisperser, moara de macinat pigmenti si omogenizator!

Prepararea vopselelor pornind de la Baze si Pigmenti concentrati nu este un procedeu chimic, ci unul fizic, care se bazeaza pe amestecare, fragmentare si omogenizare a diverselor materii prime si semifabricate utilizate! Uneori insa, aceste procedee fizice sunt insotite de degajare de caldura, ceea ce indica faptul, ca desi nu are loc o reactie chimica propriu-zisa, care sa conduca la alte produse chimice distincte, au loc fenomene termodinamice ce conduc la realizarea unor legaturi coordinative sau intermoleculare!

In acest moment, firma noastra comercializeaza si opereaza cu baze alchidice, epoxidice, poliuretanice, acrilice, clorvinilice si nitrocelulozice, de celel mai multe ori modificate, functie de efectul sau proprietatile finale solicitate de catre beneficiarii nostri! Aceasta este in realitate si plus-valoarea, pe care colectivul nostru de specialisti, o poate adauga produselor traditionale, transformandu-le astfel in produse personalizate!

Pigmentii concentrati cu care lucram se impart in 3 serii:

  • cei destinati produselor edilitare pe baza de apa;
  • cei destinati produselor industriale pe baza de apa;
  • cei destinati nuantarii marii majoritati a produselor industriale, pe baza de apa si pe baza de solvent !

Aceasta ultima serie sta la baza sistemului de nuantare, pe care compania noastra il ofera Distribuitorilor si Francizatilor (vezi zona restrictionata a site-ului)!

Cu ajutorul pigmentilor concentrati se pot obtine tonuri de culoare din categoria RAL, NCS, PANTONE, METALIZATE, dar si tonurile specifice prezentate in cataloagele de culori si efecte (LAVABILE, AGRICOLE, PETROLIERE, AUTOMOTIVE ec)!


site realizat de Web Design Bucuresti