Ca material pentru acoperirea pardoselilor, lemnul este superior covorului sau vinilinului, atat din punct de vedere estetic, cat si practic.

Un parchet din lemn masiv reprezinta mai mult decat o pardoseala, asigurand imobilului in care se monteaza noblete, valoare, stil si eleganta.

 

 Aspectul natural al parchetului din lemn masiv confera caldura si personalitate oricarei incaperi dintr-un imobil. Datorita tehnologiei de productie si de finisare, acesta se poate monta si in incaperi cu umiditate (bai). De asemenea, datorita duritatii si durabilitatii crescute ale esentelor exotice, se produc si pardoseli pentru exterior. Finisajul se face fara a afecta aspectul natural al lemnului

 

Parchetul de lemn are un aspect clasic, care nu se demodeaza in timp si creeaza in locuinta o ambianta de caldura si intimitate. El poate fi realizat lamelar sau sub formade mozaic ce poate incorpora si alte materiale, cum ar fi travertinul sau sticla!

   Parchetul masiv este realizat dintr-o singura bucata de lemn de esenta tare. Datorita grosimii sale, un parchet de lemn masiv poate fi slefuit si refinisat timp de mai multe generatii. Totodata, lemnul masiv se dilata si se contracta in functie de modificarile de umiditate din locuinta . De aceea, la montaj, pentru aceasta miscare, se lasa un spatiu intre perete si lemn ce se camufleaza prin aplicarea unei plinte.

Trendul european a facilitat si aparitia de mozaic tip tapet, care permite imbracarea in lemn a unei intregi suprafete, peste care se pot aseza si obiecte sanitare! Acest tip de mozaic se realizeaza in urma unor procese succesive de tratare a suprafetei ce se doreste a fi imbracata in lemn, in asa fel incat riscul de infiltare a apei sa fie zero!

 

 

 

 


site realizat de Web Design Bucuresti