Vitraliile sunt compozitii decorative formate din bucatele de sticla colorata, dipsuse simetric sau asimetric si legate intre ele prin retele de plumb si prinse prin tije metalice de sasiul usii sau de cel al ferestrei.

 

Vitraliul se poate monta in lemnul usilor, fie ele exterioare sau interioare. Ei bine, tehnologia de acoperire si decoratiune industriala de ultima generatie, permite obtinerea unui vitraliu prin depunerea unui fir polimeric de sticla securizata, fir ce inlocuieste traditionalul fir cu plumb, urmand ca restul procesului de colorare sa se faca similar.

 

 

 

Depunerea firului polimeric se face cu ajutorul unei masini cu control numeric care practic poate reproduce orice imagistica vectorizata. In prezent, avem o gama larga de modele, peste 4.500, pentru diverse aplicatii: pentru usile din sticla, usi mobilier, ferestre, usi glisante, pereti sticla despartitori, balustrazi, blaturi bucatarii, camere de dus, iluminatoare, tavane etc. Firul polimeric este prezent de asemenea intr-o suficient de mare varietate cromatica – transparent, negru, crom, silver, gold etc.

 

Aceasta metoda de executie, permite realizarea unei game nelimitate de modele. Putem reproduce orice culoare RAL, orice imagine, orice compozitie artistica. Suprafetele vopsite sunt rezistente la zgirieturi, ultraviolete, se pot spala, se pot introduce intr-un geam termopan si se pot executa intr-un termen relative scurt.

 

Cel mai nou produs pe care il avem este vopseaua ce reproduce efectul de oglinda, care poate fi aplicata atat pe sticla securizata, cat si pe suprafete din plexiglass. Ingeniozitatea acestei aplicatii consta in faptul ca se poate vopsi orice suprafata de sticla securizata, iar oglinda poate avea diverse tente cromatice, nu numai clasica culoare argintie.

 site realizat de Web Design Bucuresti